Til toppen
Knivoppbevaring

Knivoppbevaring

Oppbevar kniven i en knivblokk eller på magnetlist. Knivene bør ikke oppbevares i en knivskuff sammen med andre gjenstander som kan skade eggen.

Riktig oppbevaring

For å unngå at knivene mister sin skarphet, bør de oppbevares på riktig måte. Du bør aldri legge kniven ubeskyttet i bestikkskuffen. Knivmagnet, knivblokk eller -veske er de beste formene for oppbevaring. Her holder knivene seg skarpe lenger. Med en magnetlist oppbevarer du knivene lett tilgjengelig, og plassbesparende på veggen. Det er liten sjanse for at knivene får skader eller rust når de oppbevares slik. Knivblokk kan være et praktisk alternativ til magnetlisten. De fås i mange fasonger og farger. Se knivblokkene fra Kai Shun og Tamahagane med magnet. Knivene oppbevares på en trygg og beskyttende måte på en knivblokk.

Underlag - Skjærebrett

Skjærebrettene påvirker også holdbarheten til knivene. Slitasje og skader kan oppstå ved bruk av skjærebrett eller underlag som ikke er egnet. Skjærebrett i tre er det beste for knivene, men skjørebrett i plast går også helt fint. Kombiner det estetiske og praktiske med Culinaro skjærebrett i tre som kan vaskes i maskin!

►  Oppbevaring for kniver

►  Se våre skjærebrett

►  Les om knivsliping

►  Les om vedlikehold og vask