Til toppen

Oppbevar maten riktig

Å ha orden i kjøleskapet  er den beste måten å lagre mat trygt, forlenge holdbarheten og opprettholde kvaliteten. I tillegg ser det veldig fint ut. 😉

Temperaturen i kjøleskapet er ikke homogen: varmen har en tendens til å stige, så den øvre delen blir varmere og den nedre delen blir kaldere. For optimal bevaring vil du ha en temperatur på 4-5 ° C i det sentrale området. Hvor burde ting stå? 

 

Ulike matvarer krever forskjellig nedkjøling. For å forbedre bevaring og forlenge holdbarhetsposisjonen for maten:

 

Øverst, på det varmeste stedet: egg, yoghurt, meieriprodukter og syltetøy

Rett nedenfor: spekemat, sauser, halvfabrikata (ferdigkokt mat til andre preparater)

I midten: ferskt kjøtt og fisk

Nederst: rå frukt og grønnsaker

I døren: vin, fruktjuicer og drikke generelt, krydder, sylteagurk, smør og sauser.

 

Luft som har kjøleeffekt, må kunne sirkulere fritt i kjøleskapet for å opprettholde temperaturen du har valgt: Når du plasserer matvarer, må du unngå å sette dem i kontakt med hverandre eller å stille dem mot bakveggen, som er spesielt kaldt og fuktig, og hvor vanndråper kondenserer.

La heller ikke frost samle seg: det reduserer plass, ødelegger mat og forhindrer jevn kjøling. Pass på å bruke en separat boks for matvarer som sannsynligvis vil forurense andre matvarer: ikke bare når det gjelder mikroorganismer (for eksempel de som kan finnes på eggeskall eller et salathode), men også lukt, som kan absorberes av mer delikat mat. Det kan derfor være lurt å isolere hvitløk og løk, vellagret ost og fisk. All mat, før oppbevaring, bør være ordentlig lukket i for eks. en oppbevaringsboks eller glasskrukke.

 

Kjøttpålegg :Når du har åpnet det, legg dem i en boks og legg dem i de midterste hyllene i kjøleskapet ditt.

Rester og tilberedt mat: La det avkjøle seg før du legger det i kjøleskapet, ettersom dette vil øke temperaturen i kjøleskapet og forårsake bortkastet energi. Plasser okkene på Frigoverre bare når maten er avkjølt (også for å unngå kondens i beholderen), og legg dem deretter i de midterste hyllene. de vil vare noen dager. Husk at man bare burde varme opp ting som allerede er forberedt en gang!

Kjøtt og fisk: Rått kjøtt og fisk bør pakkes inn i vokspapir, lukkes deretter i en boks og plasseres under tilberedt mat. Vær spesielt forsiktig hvis du velger å tine noe direkte i kjøleskapet; det er best å legge maten i en Frigoverre og la den være åpen for å unngå risiko for forurensning!

Ost og meieriprodukter: All ost bør forsegles i spesielle beholdere; smør, høyt fettinnhold og disponert for å absorbere lukt fra andre matvarer, bør ha en egen beholder. Når den er åpnet, bør den pakkes inn i aluminiumsfolie før den returneres til den dedikerte beholderen.

Frukt og grønnsaker: Alle grønnsaker bør skylles og tørkes før de legges i papirposer eller pakkes med tørkepapir og deretter legges i kjøleskapet. Tørking av dem vil øke holdbarheten, vanligvis kompromittert av vannet de slipper ut, noe som letter dannelsen av mugg. Hvis de allerede er tilberedt, må du oppbevare dem i en Frigoverre og deretter plassere dem i de midterste hyllene i kjøleskapet.