Skip to main content
Til toppen

Miljø og bærekraft

Miljø og bærekraft er utvilsomt flotte ord, og noe alle snakker om. Vi er derimot ikke bare interessert i å snakke om det, men vi er interessert i å gjennomføre det i praksis! Vil du vite mer om hvordan vi jobber for å faktisk bli mer miljøvennlige og bærekraftige? Da er du kommet rett plass. På disse sidene får du vite alt!

Miljøansvar

Vi er alle tjent med å ta vår del av ansvaret for å jobbe mer miljøvennlig og bærekraftig. Hos Norrøna Storkjøkken tar vi dette ansvaret på alvor. Vi er sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift, noe som vil si at vi pålegger oss selv strengere krav enn det lovverket sier. Som medlem av Grønt Punkt Norge og RENAS er vi en del av et nettverk som jobber for å sikre forsvarlig, trygg og miljøvennlig avfallshåndtering og gjenvinning.


Åpenhetsloven

I 2022 trådte Åpenhetsloven i kraft. Målet er å fremme bedriftens respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, og sikre allmennheten tilgang til informasjon. Norrøna Storkjøkken AS er omfattet av åpenhetsloven. På denne siden finner du informasjon om publiserte rapporter, og innsyn i henhold til loven.


Kvalitetsprodukt

Det lønner seg å kjøpe kvalitet heter det, og det er helt sant på flere måter. Kvalitetsprodukter er laget for å vare. I det ligger det både en økonomisk gevinst og en miljøgevinst. 

Hos oss finner du produkter som er kvalitetssikret, både med tanke på funksjon, holdbarhet, miljøhensyn og etiske hensyn. Produkter som holder lengre er en mindre miljøbelastning både i produksjonsprosessen, og i avfallsprosessen. I tillegg er det viktig å sikre at våre leverandører ikke benytter miljøskadelige stoffer eller metoder i produksjonen, og at de ansatte har ordentlige og humanitære arbeidsforhold

Vi tenker kvalitet både i valg av produkter og i designprosessen. Målet er å gi deg produkter og løsninger som er holdbare og varer lenge. Riktig bruk og vedlikehold er selvsagt viktig for å gi lengst mulig levetid.  Derfor kan vi også tilby opplæring på utstyret vi selger slik at du er i stand til å bruke det riktig.


Ta vare på det du har

Det er både økonomisk og miljømessig smart å ta vare på det du har. Riktig bruk og riktig vedlikehold er kanskje det aller viktigste for å sikre produktene dine lengst mulig levetid. Vi ønsker å hjelpe deg med å ta vare på det du har, derfor har vi samlet en rekke smarte vedlikeholdstips på en egen side; https://www.norrona.net/vedlikehold

En sløv kniv er ikke ødelagt. Tvert imot kan en sløv kniv få nytt liv ved å slipes. Med riktig utstyr kan du fint slipe selv.


Service, deler og reparasjoner

Det er ikke til å unngå at ting går i stykker, men det betyr ikke at du trenger kjøpe nytt av den grunn! Ordentlige kvalitetsprodukter lønner det seg å reparere. Vi har service-teknikere over hele landet og lagerfører et stort antall deler. Det gjør oss i stand til å raskt få deg opp å gå igjen dersom uhellet skulle være ute. 


Pant på gamle gryter, stekepanner og kniver

Mange er ikke klar over at kniver, gryter og stekepanner bør gjenvinnes og ikke bare kastes i restavfallet. Vi ønsker å oppfordre deg til å gjenvinne gamle kniver, gryter å stekepanner. Derfor gir vi deg 20% rabatt på ny tilsvarende vare om du tar med din gamle kniv, gryte eller stekepanne til en av våre butikker!

  • Gjelder kun ved kjøp i våre butikker i Stavanger og Haugesund
  • Rabatten gjelder på  ordinær pris
  • Tilbudet kan ikke kombineres med andre tilbud

 


Brukt storkjøkkenutstyr

Det er både gunstig for lommeboka og miljøet å gjenbruke noe andre ikke har bruk for lenger. Hos oss finner du til en hver tid et utvalg av demomodeller og brukt storkjøkkenutstyr til en gunstig pris.


Avfall og gjenvinning

Vi er medlem av Grønt Punkt Norge og RENAS, noe som betyr at vi tar avfallshåndtering, kildesortering og gjenvinning på alvor. Derfor oppfordrer vi deg til å tenke nøye over hvor du kaster utdatert kjøkkenutstyr. Elektronisk avfall kan du blant annet levere til oss.


Min side