Til toppen

Knivsliping

En skarp kniv er kokkens beste redskap. Den er et av de viktigste redskapene på kjøkkenet, og gjør jobben mye enklere.

Enten du er hobbykokk eller profesjonell som har invistert i en kvalitetskniv, må den behandles riktig for at den skal holde seg år etter år. Du kan velge mellom flere ulike slipemetoder avhengig av hva du vil oppnå med slipingen. Se vår slipeguide for å bli kjent med de ulike verktøyene du kan bruke for å ta godt vare på knivene dine!


Vi tilbyr knivsliping!

Dersom du ønsker å få kniven din slipt av en med mye kunnskap om faget, tilbyr vi profesjonell knivsliping i Stavanger. Du leverer inn kniven i butikken, så vil den være klar innen en uke. Pris er 85 kr per kniv. 

Kontakt oss gjerne på ordre@norrona.net for mer informasjon. Strykestål

Hvis du effektivt skal vedlikeholde kokkekniven din før bruk, så er strykestål et godt alternativ. Se kjøkkensjef Christopher Haatuft fra Lysverket restaurant i Bergen vise hvordan du enkelt kan vedlikeholde en Global kniv før bruk.

  • Stryk kniven meget langsomt i en vinkel på 10-15 º
  • Viktig at du gjør det langsomt
  • Stryk eggen i ett og samme strøk

Gjør det gjerne til en regel å alltid dra 4-5 drag med slipestålet på hver side etter bruk, så er knivene maksimalt skarpe til neste gang.Slipestein

Slipestein/våtstein er et godt alternativ for å få en skarp stålkniv. Steinene har ulik finhetsgrad. En finkornet stein skarper mindre, og gir lettere justeringer på knivbladet. Har du i motsetning en grovere stein, vil den skrape bort mer av materialet på knivbladet. En grovkornet slipestein gir et bra grunnlag mens en finkornet gir selve skarpheten. Desto høyere referansenummer på steinen, jo mer finkornet er den. Se vårt utvalg av "wet stone" fra Tamahagane og fra Kai shun som har en finkornet side (1000), samt en superfinkornet side (6000).

  • Finkornet stein gir lettere justeringer
  • Grovere stein skraper bort mer
  • Høyt referansenummer = mer finkornet


Knivsliper

En knivsliper er praktisk dersom du har mange ulike kniver som behøver ulik behandling. Vi har blant annet Vulkanus sine manuelle knivslipere til profesjonelt bruk og husholdning. Den sliper og polerer kniven, sliper glatte knivblad og brødkniver. Vulkanus er meget enkel i bruk og du kan ikke skade bladet. Den tilpasses vinkelen på eggen og det vil ikke gå varmgang ved sliping. Er du på utkikk etter en elektrisk knivsliper er gjerne Chefs Choice sliperen for deg. Den er enkel i bruk, og er godt egnet til både privat bruk og i storhusholdning. Denne gjør kniven skarp i en effektiv og rask vending.

  • Enkel i bruk
  • Sliper og polerer