Skip to main content
Til toppen

Vedlikehold av kniver

Kniver er et presisjonsverktøy som bør behandles med omtanke. Les hvordan knivene bør behandles for å bevare skarpeten lengst mulig!

Unngå oppvaskmaskin, da mister knivene fort skarpheten og du risikerer rust- og syreangrep. Det kan forringe knivens herding, hvilket betyr at skarpheten ikke holder like lenge. Det anbefales å vaske kniver for hånd (tørk av med en fuktig klut) etter hver gangs bruk. Hovedgrunnen til at kniver ikke skal vaskes i maskin er at oppvaskmiddelet inneholder slipemiddel som kan skade knivens skarphet, det kan også komme flekker på bladet fra saltet i middelet. I oppvaskmaskinen kan knivstålet bli utsatt for slag og hakk, og det reduserer bruksgleden og levetiden. Vask kniven i lunket vann rett etter bruk, tørk den og sett den på plass i enten knivblokk eller på knivmagnet. Vask, skyll og tørk kniven grundig etter bruk, spesielt etter bruk av meget syreholdige matvarer.

Treverket på kniver “liker seg ikke” i vann, og vil over tid bli falmet og i verste fall få sprekker. Dersom treskaftet begynner å bli falmet - gni det inn med litt matolje, og kniven blir god som ny.Mac SS-6000 slipestein fin

Produktnummer: 700S6000
Lagerbeholdning:
Kai Shun DM0781 knivmappe 3 små, 3 store. Plass til slipestå

Kai shun Classic

Produktnummer: 700DM0781
Lagerbeholdning:
Victorinox 78330 rundt slipestål med treskaft 28 cm

Produktnummer: P95578330
Lagerbeholdning:
Lenker
Min side