Til toppen

Måleinstrumenter

Temperaturmålere og måleinstrumenter

Vi har et stort utvalg måleinstrumenter fra Testo, som er verdensledende innen design, utvikling og produksjon av bærbare test- og måleutstyr. Støttet av over 50 års erfaring med oppgave å gi deg den beste kvalitet, service og verdi i bransjen. Vårt utvalg av måleinstrumenter består blant annet av enkle lommetermometer (innstikktermometere) og kjøletermometer, rørepinne med termometer, lommetermometere innstikk, Infra rød termometer. (IR) + kombinasjon med lufttermometer, måleapparater med kablet føler, PH måler, datalogger, tetthet (IP-verdier).

Innstikktermometer

Innstikktermometer brukes til å måle temperatur inni produkter. Se våre lommetermometere.

Rørepinne med termometer

«To verktøy i en»: Rørepinne med termometer er en smart løsning når man jobber med f.eks. sjokolade og karamellisert sukker. Man kan røre og samtidig passe på temperaturen. Termometeret kan tas ut slik at pinnen kan vaskes i maskin.

Lommetermometere innstikk

Disse termometrene er godt egnet i matvarebransjen, og i restauranter, kafèer og supermarked.

Infrarød termometer (IR)

IR-, (Infrarød), termometer brukes til å måle temperatur på overflater. Praktisk ved måling av varme ting, da unngår man å brenne seg. Vær obs hvis overflaten reflekterer lys, da kan den måle feil sted. Infrarødt lys er usynlig, derfor er apparatene utstyrt med laserlys for å sikte. Måleområdet er en sirkel, de to lyspunktene markerer ytterkantene av sirkelen. Den målte temperaturen er et gjennomsnitt av området innenfor denne sirkelen. Dette er viktig å vite, slik at man har hele sirkelen på det man måler.

Måleapparater med kablet føler

Testo 926 anbefales til bruk i matvarebransjen. Det er meget robust, og kan brukes med et stort utvalg tråd- og innstikkfølere, (Type T). Har max og minimumsfunksjon, som gjør dette godt egnet til å teste temperatur på oppvask. Signal hvis definert målegrense over- eller underskrides, altså egnet som steketermometer. Den har dessuten mulighet for trådløs overføring av måling fra føler med radiosender, og kan overføre til Testo-printer.

Testo - ulike følere til apparater

Alle følere fra Testo er Type T, og kan brukes på 926 og 108. De «syrefaste» er laget av et stål som tåler noe mer kjemisk påkjenning enn vanlig rustfritt stål. «Rask nålføler» betyr at spissen er tynnere enn de andre. Jo tynnere den er, jo raskere måler den. Trådføler er raskest. De leveres med 1 m kabel som standard, men de kan lages så lange man ønsker på forespørsel. Lengden på ledningen har ingen påvirkning på måletiden. Trådfølere, både med og uten teflon, er egnet til å måle i for eksempel oppvask. Teflonhylsteret gjør den noe mer beskyttet mot brudd på ledningene, men er litt tykkere. Målingen foregår der de to ledningene er sveiset sammen. Innstikkfølere har i prinsippet en trådføler inni som er sveiset sammen i spissen på føleren.

PH måler

206 PH2 er godt egnet til å måle pH-verdier i «halvfaste» materialer, som ostemasser, sushi og lignende. Føleren skal stå i medfølgende elektrolyttisk gel. Denne kan skaffes ny når den blir gammel/forurenset. Apparatet måler også temperatur. Dersom man må bytte modul/elektrode, må apparatet kalibreres. Da trenger man kalibreringsvæske.

Datalogger

Dataloggeren er ideell til å foreta regelmessige målinger av temperatur i f.eks. kjølerom, disk skap og fryser. Målefrekvens kan stilles inn, fra 1 minutt til 24 timer. Den kan lagre 16.000 måleverdier. Verdiene leses av ved å koble enheten til PC via medfølgende USB dockingstasjon. Programvare, (Comsoft 5), til loggeren kan lastes ned gratis her

Tetthet (IP-verdier)

IP, (International Protection), er en måleenhet som viser hvor godt et produkt er beskyttet mot vann og støv. De ulike gradene skrives «IP» etterfulgt av to siffer. F.eks. IP65. Det første sifferet viser beskyttelsesgrad mot faste gjenstander som støv og partikler. Det andre sifferet viser beskyttelsesgrad mot vann.

Se de enkelte produktene for mer informasjon om næyaktighet og bruksområder.