Til toppen

Rosendahl Global

GLOBAL-kniver er kjent for sin design, stålkvalitet, spesielle sliping og gode holdbarhet. Det er kniver til både profesjonelle og amatørkokker. Global-kniver er fremstilt uten samlinger slik at man unngår at det setter seg fast smuss. De er produsert i fineste rustfritt stål med høy styrke, lang holdbarhet og motstandskraft mot rust og slitasje. Håndtaket er hult og avbalanseres ved hjelp av svært fin sand slik som hos de opprinnelige samuraisverd.

Materialet

Materialet til GLOBAL heter CROMOVA 18 stål: Crom, Molybden og Vanadium. 18 står for prosentdelen av krom i Yoshikins stål. Knivstål inneholder alltid kull og krom. Det er andelen av kull som er avgjørende for hardheten i stålet. Krom tilsettes for å gjøre stålet holdbart og hindre rustangrep. CROMOVA 18 stål er motstandsdyktig mot både rust, flekker og korrosjon.

image

Produksjonen

Knivene blir kaldherdet. Stålet blir varmet opp til 1070 grader for deretter å bli kjølt ned til -80 grader. Herdningsprosessen gjør stålet eksepsjonelt sterkt og betyr at kniveggen kan slipes skarp som et barberblad. GLOBAL-kniver er herdet til 56-58 HRC. En hard kniv er mer krevende å slipe, men til gjengjeld holder den lenger, spesielt hvis den vedlikeholdes ordentlig.


Sliping

For effektivt vedlikehold før bruk er strykestål et godt alternativ. Kjøkkensjef Christopher Haatuft fra Lysverket restaurant i Bergen er opptatt av gode og skarpe kokkekniver. I denne videoen viser han deg hvordan du enkelt kan vedlikeholde kniven din før bruk. Tips: Husk å holde Global-kniven i 15 grader når du sliper den.