Til toppen

Mac

Mac

Stål

Mac knivene er av rustfritt stål med høyt innhold av kullstoff, legert med krom, molybden og vanadium. Det rustfrie stålet gjør knivene lettere å vedlikeholde. Hardheten på MAC-knivene ligger mellom 57 og 61 Rockwell C. Med denne legeringen kan MAC-kniven brukes over lang tid uten å miste sin suverene skarphet.

Skaft

Mac knivens skaft er fremstil av bjørk, skåret i skiver og laminert med epoxy lim under høyt trykk. Valget av treslag og skaftets polering gjør at det er svært motstandsdyktig mot fett, vann og oppvaskmidler. Skaftet er spesialutformet for profesjonell bruk.

Barnekniver

Barn liker å bidra! Når barnet er med å tilbereder maten, skaper det matglede og eierskap. Disse knivene gjør at barna lærer å kutte og skjære riktig, med kniver som er skarpe, men har en rund tupp. Det anbefales at barna bruker knivene når de er sammen med voksne.

Vedlikehold

Kniver er et presisjonsverktøy som bør behandles med omtanke. Les hvordan knivene bør behandles for å bevare skarpeten lengst mulig!

Det tilrådes ikke å vaske  knivene i oppvaskmaskin, og man bør unngå kontakt med klorin. Det kan forringe knivens herding, hvilket betyr at skarpheten ikke holder like lenge. Vask, skyll og tørk kniven grundig etter bruk, spesielt etter bruk av meget syreholdige matvarer.

Oppbevar kniven i en knivblokk eller på magnetlist. Knivene bør ikke oppbevares i en knivskuff sammen med andre gjenstander som kan skade eggen.