Til toppen

Tamahagane

Stål som i samuraisverd

Tamahagane-stål er hentet fra jernholdig sand og gjennomgår en omfattende renseprosess før det blir til stålklumper som deretter smies ut til de legendariske skarpe sverdene; det japanske sverd, katana, basert på en unik kombinasjon av hardt og mykt stål - hard kant for skarphet, mykere i resten for «seighet» og holdbarhet. Basert på denne teknologien lager Tamahagane i dag sine kniver.

Tamahagane San

Tamahagane San produseres etter en gammel japansk produksjonsprosess. Bladet er laget av tre lag av stål. Teknologien gir en fantastisk egg i kombinasjon med ekstremt høy styrke og rustbestandighet. Kjernen er hard, mens det ytre stålet er litt mykere. Knivene har vakkert håndtak i rødbrun Pakkawood som er et materiale som er sammenføyd med et plastmateriale under høyt trykk. Den har uslåelig følelse som tre, men med plastens hygieniske egenskaper. Håndtaket har en vekt som bidrar til å holde kniven i sin perfekte balanse, uavhengig av størrelsen på bladet. Du kan se vekten som en knapp på håndtakets slutt. 58-59 HRC (stålets hardhetsgrad).

Tamahagane San Kyoto

Dette er en klassisk kokkekniv som med sin tyngde gjør det lettere å arbeide med større kjøttstykker og rotgrønnsaker. Blad i 63 lag, en hard kjerne av VG5-stål omkranset av lag av mykere SUS410-stål, hvilket gir en meget sterk og følsom kniv. Bladet hamres for å oppnå det mønsteret som pryder alle Kyotoknivene. Skaft i Mikarta.

TAMAHAGANE San Tsubame

Bladet består av en kjerne av VG5 stål som er omgitt av to lag SUS410 stål. Kjernen er hard, mens det  ytre  stål  er litt mykere. Bladet får sitt karakteristiske  “bankende” utseende fordi bare den nedre delen er slipt. Det tynne bladet er lett å slipe og vil holde seg skarpt lenge. Kniven har meget god balanse og er behagelig å holde. Håndtaket  er av Mikarta, et materiale av lin og en spesiell plast som presses sammen under høyt trykk og høy temperatur til et  hardt, vannbestandig og hygienisk materiale som egner seg godt i et kjøkkenmiljø. 61 HRC (stålets hardhetsgrad).