Til toppen

Figgjo Front

Front serien

Figgjo Front består av Figgjos mest nyskapende og utradisjonelle produkter – utviklet for å fange opp og påvirke tidens trender og brukernes behov. Med Figgjo Front gir vi det profesjonelle kjøkken muligheten til å presentere mat på stadig nye og overraskende måter.

Front Dining

Med Figgjo Front Dining tar Figgjo steget inn i et klassisk landskap, fine dining. Figgjo Front Dining møter behovene fra kokken som stiller de aller høyeste krav, ikke bare til råvarer og utstyr, men som også til porselenet. Denne serien passer inn i selv de mest stilfulle omgivelser samtidig som den klarer å gi fine dining et mer uformelt og moderne uttrykk. Figgjo Front Dining er betydeligere tynnere enn mange av Figgjos øvrige produkter. Dette gir en perfekt balanse mellom eleganse og funksjon, og plasserer Figgjo Front Dining blant det ypperste av profesjonelt porselen. Formgivningen er unik og utradisjonell og gir kokken mer rom for kreativitet, uten å vike på kravene til kvalitet, styrke og funksjonalitet.

Design: Olav Joa, Constance G. Kristiansen og Jens Olav Hetland

Front Form

Figgjo Form har elegant linjeføring og fremstår som enkel, harmonisk og tidsriktig. De tilfredsstiller tidens gourmetmessige sans for visuell presentasjon av maten. Figgjo Form, begynte som en undersøkelse av hvor stort og rett og kantete et trykkstøpt porselensprodukt kan være, og er fortsatt noe av det produksjonsteknisk mest nyskapende i porselensverdenen.

Design. Jens Olav Hetland

Front Plattform

Figgjo Plattform har et distinkt og stramt skandinavisk formspråk som har hentet inspirasjon fra japansk estetikk. Som et lerret med en ramme danner de firkantede formene en annerledes flate for maten. Figgjo Plattform startet som et samarbeid med Det Norske Kokkelandslaget til OL i Erfurt i 2004.

Design: Olav Joa

Front Oslo

Figgjo Oslo fanger opp og utfordrer kaffetrender. Produktfamilien gir deg muligheten til å formidle og skreddersy opplevelsen av kaffens aroma på en helt ny måte. Figgjo vant Red Dot Design Award i 2016 med denne serien designet av Kristin Hærnes Ihlen

Front Undring

Er et nyskapende tallerkenkonsept i serien Figgjo Front. Figgjo Undring består av en tallerken med hull og tre tilhørende skåler. Hullet stiger sømløst opp av tallerkenen, og de myke overgangene gjentas i skålenes formuttrykk. Tallerkenen fungerer også bra alene, da opptrer hullet som et spennende designelement i seg selv. Tallerkenens lave profil gjør den behagelig å spise av.

Design Lars Tornøe

Front Flyt

Figgjo Flyt er som et flyvende teppe i porselen der de to spiseflatene kan brukes til to forskjellige retter som harmonerer med hverandre – dual preparation. De tre tallerkenene har en letthet over seg siden de hviler kun på sine fire hjørner.

Design: Jens Olav Hetland