Til toppen

Kniver og skjærebrett

For hobbykokken og den profesjonelle

Enten du er hobbykokk eller profesjonell - en god kniv er essensielt når en lager mat! Hos oss finner du et bredt spekter av kvalitetskniver til ulike bruksområder. Finn kniven med riktig grep og materiale. Velg blant kjente merker i menyen til venstre. Les hvordan man best vedlikeholder og tar vare på knivene.

Rengjøring av kniver

Unngå oppvaskmaskin, da mister knivene fort skarpheten og du risikerer rust- og syreangrep. Kniver skal alltid vaskes opp for hånd. Vask kniven rett etter bruk, tørk den og sett den på plass i enten knivblokk eller på knivmagnet. Matrester som sitter på kniven kan også gi syreangrep og resultere i små rustflekker som kan fjernes med metallpussemiddel. Vær oppmerksom og fjern dem straks for å unngå at det setter seg i dybden. Ta vare på kniven din, så holder den i generasjoner!

Underlag - Skjærebrett

Skjærebrettene påvirker også holdbarheten til knivene. Slitasje og skader kan oppstå ved bruk av skjærebrett eller underlag som ikke er egnet. Skjærebrett i tre er det beste for knivene, men skjørebrett i plast går også helt fint. Kombiner det estetiske og praktiske med Culinaro skjærebrett i tre som kan vaskes i maskin!


Oppbevaring

For å unngå at knivene mister sin skarphet, bør de oppbevares på riktig måte. Du bør aldri legge kniven ubeskyttet i bestikkskuffen. Knivmagnet, knivblokk eller -veske er de beste formene for oppbevaring. Her holder knivene seg skarpe lenger.